STAVOVI

Ogrešević: Neka Milanović iskoristi utjecaj koji ima na Dodika da prihvati model indirektnog biranja članova Predsjedništva BiH

Umjesto pritiska na Bošnjake, trebao bi iskoristiti utjecaj koji ima na Dodika i na taj način doprinijeti rješavanju pitanja izmjena Izbornog zakona u BiH

Ogrešević: Sve ovisi o tome koliko je dobronamjernosti i zdrave logike u glavama onih koji se trenutno pitaju. Avaz

E. T.

6.5.2022

Predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević na Facebooku je komentirao posljednja politička dešavanja. 

- Prateći dešavanja i poruke koje se šalju u našoj zemlji, niko objektivan i dobronamjeran ne može ne steći dojam da se mnogi ovdje još uvijek drže one taktike “pravit ćemo se da ih nema” koju su uspostavili Cvetković i Maček, a nastavili Tuđman i Milošević sa “Nema te više Alija”.

U Bosni i Hercegovini sigurno možemo živjeti normalno, ali tek kada se odreknu takvog principa koji, vrlo očito, baš nikome nije donio ništa dobroga.U Federaciji imamo konsenzus oko načina izbora članova Predsjedništva BiH, a to je da sva tri člana treba birati indirektno.

Milanović je danas ponovio da je Dodik partner za „hrvatsku stvar“, odnosno za rješavanje Izbornog zakona BiH po mjeri HDZ-a i Dragana Čovića.

Umjesto pritiska na Bošnjake, trebao bi iskoristiti utjecaj koji ima na Dodika i na taj način doprinijeti rješavanju pitanja izmjena Izbornog zakona u BiH.

No, sve ovisi o tome koliko je dobronamjernosti i zdrave logike u glavama onih koji se trenutno pitaju i kojima je obaveza i dužnost rješavati probleme države - objavio je Ogrešević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.