TRKA OD 10 KILOMETARA

U Srebrenici stotine trkača učestvovalo na trci "Stazama Bosne srebrene"

Mi smo prilično inaktivan narod tako da je dobro vidjeti veliki broj učesnika, kazao je Raunić

S. Smajlović

U Srebrenici je danas održana ulična trka "Stazama Bosne srebrene" u organizaciji udruženja "Dečki u plavom" i uz podršku Općine Srebrenica.

Trka na deset kilometara je održana drugi put u Srebrenici, a u njoj je učestvovalo nekoliko stotina trkača iz Bosne i Hercegovine i regiona.

- Srebrenica zaslužuje ovakve događaje. To vidimo i po ljudima ovdje, po njihovom gostoprimstvu i domaćinskom odnosu. Sama staza je izuzetno zanimljiva, uzbrdo nizbrdo, poznata trkačka lica - kazao je za "Avaz" Alen Raunić iz udruženja "Dečki u plavom".

Također, Raunić je dodao da učestvuje veliki broj učesnika.

- Drago mi je da su tu ljudi iz Srebrenice. Mi smo prilično inaktivan narod, tako da je dobro vidjeti veliki broj učesnika", kazao je Raunić, koji ističe da će i naredne godine trka biti organizovana u Srebrenici te se nada da će postati tradicija.

U sklopu ovog programa, prije trke na deset hiljada metara, održane su trke na 600 metara za najmlađe učesnike.

Maratonac Mirsad Siručić iz Srebrenice, istrčao je cijelu trku, a zatim je pružio podršku i ostalim učesnicima.

- Ponosan sam na sve koji su istrčali. Neki prvi put trče što je veliki uspjeh, ali su dostojanstveno predstavili Srebrenicu. Hvala svima koji su došli danas u Srebrenicu i radujemo se opet njihovom dolasku, istakao je Siručić.

Hariz Alić je danas u okviru trke za najmlađe pružao podršku svojoj kćerki Azri i sestrinoj djeci.

Lijepa prilika da se družimo, da djeca malo trče. Njima je to zanimljivo, pogotovo što su svi dobili medalje, onda je to njima motivacija više. Pored toga, lijepa slika iz Srebrenice, kazao je Alić.

Više o:

Srebrenica Maraton
NA VRH

Podijeli članak na