OTAC DAVIDA DRAGIČEVIĆA

Davor Dragičević: Mnogo očekujem od sastanka Ifeta Ferageta i Kristijana Šmita

Od sastanka sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom zavisi na koji način će se protesti odvijati

Davor Dragičević: Proteste neću organizirati bez Muriza Memića. Avaz

Piše: H. J. I.

8.5.2022

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića je u izjavi za portal "Avaza" istakao da velike proteste neće i ne želi organizirati bez Muriza Memića. 

- Pa čekam, evo sad u četvrtak je ročište u slučaju Zijad Mutap, pa čekam da se nađem sa Murizom Memićem i da vidimo, da se krenemo dogovarati. Kao što smo rekli, kao što smo i najavljivali, znači druga polovina maja. Prije toga očekujem, 11. maja je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) u Vijeću sigurnosti UN-a, da vidimo kakav će izvještaj podnijeti o trenutnoj situaciji u BiH - kaže Dragičević. 

Kaže, također, da mu je najbitnije šta će biti ishod sastanka Ifeta Ferageta, advokata i Kristijana Šmita (Christian Schmidt), visokog predstavnika u BiH.  

- Evo još nije došlo do tog sastanka, ne znam pravi razlog. Poslat ćemo sad ove sedmice urgenciju OHR-u da vidimo o čemu se radi i zašto već nije došlo do sastanka. Mi smo rekli da očekujemo prije tih protesta sastanak i u mnogome od tog sastanka zavisi način na koji će se protesti odvijati.



Naravno da to neće zaustaviti proteste, ali da vidimo na koji način ćemo ja i Murzi Memić organizovati i gdje te proteste. U svakom slučaju protesti će biti, samo ja kažem, niti želim niti hoću da bez Muriza Memića to organizujem. Samo da usaglasimo naše stavove, zahtjeve i ostalo.



Jer sada moramo ipak biti konkretni - kaže Davor Dragičević. 

Ističe da imaju veliko povjerenje naroda. 

- Velika odgovornost je kako na meni tako i na njemu, a najveća odgovornost je na institucijama BiH. Sad je moja percepcija svega, evidentno je da oni nisu spremni da se uhvate u koštac sa organizovanim ubistvom mog sina Davida Dragičevića. Ne očekujem od njih ništa. To je trebao biti prioritet Tužilaštva BiH jer ovaj predmet je ja mislim najsvirepije ubistvo koje se u zadnjih 100 godina odigralo u BiH. Ja sam jasno označio ljude, to su iz vrha vlasti entiteta RS, a sva dpsadašnja saznanja, i dan danas, i svaki naredni danmi potvrđuje to. I meni a i advokatu Ifetu Feragetu - zaključio je Dragičević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.