PREDSJEDAVAJUĆI VM

Tegeltija sa sobom u Njujork na zasjedanje UN-a vodi čak 10 ljudi

Želim čestitati plemenitim građanima BiH koji plaćaju ova putovanja od kojih korist imaju jedino hoteli u Vašingtonu i Njujorku – napisao je Puljić

Zoran Tegeltija učestvovat će na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija. Arhiv

A. Č.

9.5.2022

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija učestvovat će na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku 11. maja, a na kojoj će biti riječ o BiH. Ova informacija je jučer potvrđena iz njegovog kabineta.

Ivica Puljić, danas dopisnik iz Vašingtona Al Jazeere na Twitteru je akt Ministarstva vanjskih poslova BiH o putovanju Tegeltije u SAD u kojem stoji da sa Tegeltijom putuje čak 10 osoba.

– Prije premijera u Americi je dugo bila Bisera Turković. Doduše s manjom pratnjom. Želim čestitati plemenitim građanima BiH koji plaćaju ova putovanja od kojih korist imaju jedino hoteli u Vašingtonu i Njujorku – napisao je Puljić u svom komentaru na Twitteru.

Kako je navedeno u aktu, s Tegeltijom putuju šef kabineta Milorad Đurđević, savjetnici Željko Janjetović, Igor Bunić, Nataša Sijerić, zatim šef službe za protokolarne poslove Samir Ćorović, prevoditeljica Sanja Knežević, vođa tima za obezbjeđenje Lazar Protić, te član obezbjeđenja Darko Čajić. 

Dodatno njegovoj delegaciji su i službenici Alem Komindija i Dragan Maleš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.