INTERAKTIVNO PREDAVANJE

Forum mladih SBB-a KS organizirao edukaciju: Stotinu mladića i djevojaka učilo o prevenciji nasilja na internetu

Uvodničar i predavač bio je stručnjak iz informacijsko-komunikacijske oblasti mr. sci. Vahidin Đaltur, stalni sudski vještak za informacijsko-komunikacijsku oblast i predavač u Centru za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH

Press centar SBB-a

9.5.2022

U organizaciji Foruma mladih SBB-a Kantona Sarajeva večeras je za oko stotinu mladih aktivista organizirano interaktivno predavanje i edukacija iz oblasti sigurnosti na internetu. 

Uvodničar i predavač bio je stručnjak iz informacijsko-komunikacijske oblasti mr. sci. Vahidin Đaltur, stalni sudski vještak za informacijsko-komunikacijsku oblast i predavač u Centru za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH. 

Mladići i djevojke koji su prisustvovali edukaciji, imali su priliku naučiti o tome šta je "cyberbulling", odnosno nasilje na internetu, kako ga spriječiti…

Također, mladi su mogli naučiti i o tome kako detektirati nasilje ne internetu, vrste napada na internetu i načinima prevencije. 

Najznačajniji dio predavanja odnosio se na prevenciju, pa su polaznici dobili savjete o sigurnom korištenju interneta i socijalnih mreža te o zakonskoj regulative koja uređuje ovu oblast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.