SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Udruženje žrtava i svjedoka genocida: Armin Cibra piše neistine

On je posjetio prostorije Udruženja Majki enklave Srebrenice i Žepe, prostorije koje su otvorene za sve ljude, ali je svoju posjetu iskoristio za svoje lične obračune, navode u saopćenju

Murat Tahirović i Armin Cibra. Avaz

E. Ć.

11.5.2022

Udruženje "Žrtava i svjedoka genocida" uputilo je danas saopćenje u kojem navode da Armin Cibra piše neistine na svom Facebook profilu čime ugrožava njihov rad i djelovanje.

- Dužni smo obavijestiti javnost da predstavnici Pokreta Majki enklava Srebrenica i Žepa i Udruženja žrtava i svjedoka genocida nikada nisu imali sastanak sa gore imenovanim povodom teme genocida i ratnih zločina, a niti neke druge teme. 

Armin Cibra je posjetio prostorije Udruženja Majki enklave Srebrenice i Žepe, prostorije koje su otvorene za sve ljude, ali je svoju posjetu iskoristio za svoje lične obračune.

Istina je da smo se slikali, na njegovo insistiranje, međutim navedena osoba Udruženju žrtava i svjedoka genocida i Pokretu Majki enklava Srebrenice i Žepe nije poklonila nikakve knjige, niti nam je navedena osoba izvor informacija niti relevantni dokaza.

Istim sadržajem je upoznat i Armin Cibra te ukoliko isti ne ukloni sa svog facebook profila biti ćemo prisiljeni svoju zaštitu zatražiti pred nadležnim sudom - navodeno je u saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i "Pokreta Majki enklava Srebrenica i Žepa"


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.