VREMENSKA PROGNOZA

U BiH danas sunčan dan, lijepo vrijeme nas očekuje i u narednom periodu

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni

Sarajevo: Najviša dnevna oko 27 stepeni. Arhiv

E. Ć.

12.5.2022

U Bosni i Hercegovini danas prije podne sunčano. U drugoj polovini dana sa malom do umjerenom oblačnosti. 

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8 stepeni, a najviša dnevna oko 27 stepeni.


FHMZ: Prognoza za četvrtak, petak i subotu. FHMZ

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Za subotu se najavljuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.