RAZVOJNA ŠANSA

Džindić za "Avaz": Potražnja za "Ginexovim" proizvodima trenutno veća nego za "Pfizerovom" vakcinom

Naša poruka je da želimo investirati, povećati proizvodnju i broj uposlenih i osigurati stabilnost i funkcionalnost, rekao je

Džindić: Stanje je resetovano. Arhiv

Piše: Al. B.

12.5.2022

Nakon sastanka koji je jučer kasno popodne održan u direkciji "Ginexa" nazire se rasplet situacije u ovoj kompaniji namjenske industrije.


Preuzimanje kontrole

Sastanku su, pored uprave, Nadzornog odbora i Sindikalne organizacije "Ginexa", prisustvovali i federalni ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić i predstavnici Sindikata metalaca FBiH.

- Promjena smjera od strane predstavnika privatnog kapitala bila je osnov za razrješenje ove situacije. Ovdje se radi o tome da je privatni kapital na neki način pokušao da preuzme kontrolu - kazao nam je ministar Džindić.

Naime, poslije niza dopisa Vladi FBiH u kojima su iznošene zamjerke i tražena smjena aktuelnog rukovodstva, a nakon protesta sindikata, radnika i građana Goražda, predstavnici privatnog kapitala u Nadzornom odboru odustali su od takvih namjera tako da uprava na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo ostaje na čelu kompanije.


Širenje proizvodnje

- Najvažnije u ovom trenutku je da je stanje resetovano, a naša poruka je da želimo investirati, povećati proizvodnju i broj uposlenih i osigurati stabilnost i funkcionalnost "Ginexa" - kazao je za "Avaz" federalni ministar Nermin Džindić.

Jedinstven je stav da je detonatorska kapisla iz pogona ove goraždanske kompanije izuzetno tražena na svjetskom tržištu i da ovakvu razvojnu šansu treba iskoristiti.

- "Ginex" radi na projektima širenja proizvodnje. Njihovi proizvodi u svijetu su trenutno traženiji od "Pfizerove" vakcine - dodaje federalni ministar Nermin Džindić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.