ZAGREB

Direktor SIPA-e na Susretu šefova policija Jugoistočne Evrope: BiH će poslati oficira za vezu u sjedište EUROPOL-a

Susreo se s izvršnom direktoricom EUROPOL-a, Ketrin de Bole, kojoj se tom prilikom zahvalio na dosadašnjoj pruženoj pomoći policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu učestvovao na Susretu šefova policija Jugoistočne Evrope 2022.. SIPA

N. Aj.

12.5.2022

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum boravio je 11. maja 2022. godine u Zagrebu, na Susretu šefova policija Jugoistočne Evrope, gdje je učestvovao na konferenciji u organizaciji policija Republike Hrvatske i Republike Francuske, saopćeno je iz SIPA-e.

Na konferenciji su direktori policija zemalja Jugoistočne Evrope razgovarali o ilegalnim migracijama, organizovanom kriminalu i krijumčarenju opojnim drogama.

Direktor SIPA-e je održao bilateralni sastanak sa direktorom Nacionalne policije Republike Francuske, Frederikom Veuksom (Veaux) sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj saradnji i i pružanju podrške kao i nastavku saradnje po pitanju svih vidova kriminaliteta.

Također, direktor SIPA-e se susreo sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a, Ketrin de Bole (Catherine De Bolle), kojoj se tom prilikom zahvalio na dosadašnjoj pruženoj pomoći policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini po pitanju suzbijanja svih oblika kriminaliteta i izrazio spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo što će Bosne i Hercegovina vrlo brzo poslati oficira za vezu u sjedište EUROPOL-a, koje će doprinijeti lakšoj i efikasnijoj saradnji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.