POKRENUTA INTERNA ISTRAGA

Potvrđeno pisanje "Avaza": Policajac iz Novog Sarajeva udario djevojku automobilom i pobjegao, prijeti mu suspenzija

Policijski komesar je naredio da se o svemu obavijesti i Tužilaštvo KS. Lice je već dalo iskaz i čekaju se sada naredni koraci, rečeno je za "Avaz"

M. Aš.

Djevojku udario u mjestu Rečica pa je ostavio u jarku

Foto: Avaz


Policijski službenik iz Novog Sarajeva udario je vozilom djevojku u naselju Rečica prije pet dana i nakon toga, umjesto da joj pomogne, pobjegao s lica mjesta, ostavivši je povrijeđenu u obližnjem jarku.

Ova informacija danas je potvrđena za "Avaz".

Podsjećamo, portal "Avaza" sinoć je objavio snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi Škoda, koju je koristio nesavjesni vozač nakon što je udario djevojku.

Ona mu je, nakon što joj je prišao pružila ruke da joj pomogne, međutim, on se vratio u automobil i pobjegao. Nesretnu djevojku je ostavio povrijeđenu u jarku. Ona je, bukvalno, pužući stigla do svoje kuće i pozvala policiju.

Zapamtila je tri posljednja broja na registarskoj tablici što je uveliko pomoglo policiji da utvrde ko je vlasnik vozila. Istražiteli su ostali šokirani kada su shvatili da je automobil registriran na policijskog službenika iz Novog Sarajeva! Naređeno je i vještačenje vozila s obzirom da su utvrđena brojna oštećenja.

No, danas je zvanično potvrđeno da je riječ o policijskom službeniku i da je ipak on upravljao vozilom. Sve je pokušao prikriti.

 - Pokrenuta je unutrašnja istraga. Policijski komesar je naredio da se o svemu obavijesti i Tužilaštvo KS. Lice je već dalo iskaz i čekaju se sada naredni koraci. Prijeti mu suspenzija nakon što se provede disciplinski postupak jer se sumnjiči za krivično djelo nepružanje pomoći unesrećenoj osobi. I kolege policajci su ostali pomalo šokirani kada su saznali o čemu se radi. Na svu sreću, djevojka nije zadobila teže povrede, ali to ne opravdava njegov postupak - rečeno nam je iz MUP-a KS.

Više o temi Novo Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na