AVAZ SAZNAJE

Policija ga traži: Ovo je identitet muškarca iz Zenice koji je udario studenta na Drveniji Poršeom pa pobjegao

Policijski službenici Kantona Sarajevo nedugo su nakon toga pronašli terenac na području Općine Stari Grad i identifikovali vlasnika, koji je tvrdio da nije vozio automobil

Miralem Aščić

S mjesta nesreće: Pobjegao s lica mjesta

Foto: Avaz


Vozač koji je prije dva dana udario Poršeom studenta na Drveniji u Sarajevu, a zatim pobjegao je 27-godišnji Albin Travnjak iz Zenice, saznaje portal "Avaza".

Za njim je danas raspisana potraga o čemu je u depeši obaviješten i MUP ZDK. Izvori portala "Avaza" tvrde da je izdat nalog za njegovim hapšenjem nakon što je utvrđeno da se nalazio za volanom automobila koji je udario studenta, a zatim se udaljio s lica mjesta.

Policijski službenici Kantona Sarajevo nedugo su nakon toga pronašli terenac na području Općine Stari Grad i identifikovali vlasnika, koji je tvrdio da nije vozio automobil. Daljnim pretragama utvrđeno je da je riječ o vozaču iz Zenice.

Saobraćajna nesreća se dogodila kod pješačkog prijelaza kod Fakulteta političkih nauka, a povrijeđen je student prve godine, također iz Zenice, koji je zadobio teže tjelesne povrede.

Podsjećamo, iz MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se povodom ovog nemilog događaja.

- Dana 10. 05. 2022.godine u 13:40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač. Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći - navode iz policije.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

NA VRH

Podijeli članak na