REAKCIJE

Bakira Hasečić: Armin Cibra uradio fotomontažu na monografiju "Žena - žrtva rata"

Tokom njegove posjete udruženju uručili smo mu našu monografiju, a on je za nekoliko dana uradio fotomontažu, skinuo našu monografiju, a na fotografiju stavio svoju knjigu o Fahrudinu Radončiću, kaže Hasečić

Piše: A. Bajramović

12.5.2022

1. Originalna fotografija na kojoj je monografija i 2. Fotomontaža prevaranta Armina Cibre. Udruženje "Žena - žrtva rata"

U kampanji koja već godinama traje i zbog koje je više puta osuđen za klevetu Armin Cibra pokušao je zloupotrijebiti i susret sa predsjednicom Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakirom Hasečić. 

Kao i u ostalim slučajevima, zbog kojih su reagirali predstavnici udruženja žrtava genocida, u objavama na Facebooku koristi se fotografija koja je nastala prije tri godine.

- Fotografija je nastala 2019. godine i tada nismo ni znali o kome se radi. Tokom njegove posjete udruženju uručili smo mu našu monografiju, a on je za nekoliko dana uradio fotomontažu, skinuo našu monografiju, a na fotografiju stavio svoju knjigu o Fahrudinu Radončiću. 

O svemu smo odmah upoznali Tužilaštvo BiH – kazala nam je predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakira Hasečić, koja nam je dostavila obje verzije fotografije s kojom se ponovo manipulira.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.