HUMANOST NA DJELU

Organizirali roštilj za djecu u Pazariću: Hi Babo nije mogao sakriti suze, pomogli Mile Kitić i MC Yankoo

Zašto se to ranije zabranjivalo djeci, ta vrsta socijalizacije da se druže sa ljudima iz zajednice, to mi je u potpunosti nejasno, kazao je direktor Suljagić

Piše: E. T.

13.5.2022

U Zavodu Pazarić danas je za 342 štićenika organiziran roštilj. Ova inicijativa je želja humaniste Fudija Mujanića u narodu poznatog kao Hi Babo da pomogne štićenicima u ovom Zavodu. U realizaciji ideje su mu pomogli i MC Yanko i pjevač Mile Kitić koji su donirali novac, te Sulejman Haljevac, šef radne jedinice osposobljavanja u JU Zavod Pazarić.

Kako je najavljeno, 24. maja će uručiti i donaciju od 5.000 KM. 

Hi Babo nije mogao ni prokomentirati današnji događaj. Shrvale su ga emocije. 

- Mnogo sam vidio u životu, ali ovo me baš pogodilo - kratko je kazao za portal "Avaza" Hi Babo. 

Suljagić: Nije mi jasno zašto je do sada pojedincima bio problem da se organiziraju ovakvi događaji za djecu - Avaz
Hi Babo i direktor Suljagić u Pazariću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Direktor Zavoda Pazarić, Samir Suljagić je za portal "Avaza" kazao da je današnji događaj u Zavodu primjer kako se trebalo i ranije raditi.

- Sad smo malo okrenuli stvari, nezadovoljni su neki radnici ali su djeca sretna i to nam je bio cilj. Bilo je važno da se kvalitet usluga prema djeci poboljša. Nema nikakve potrebe da djeca ostaju uskraćena kvalitetnih usluga i ne smiju osjetiti nikakve probleme.

Probleme trebamo rješavati na drugoj strani a ne da djeca osjećaju da nešto nije uredu. I naše je da rješavamo unutrašnje probleme kojih po meni nema, nego se vještački pokušavaju proizvoditi.

Zašto se to ranije zabranjivalo djeci, ta vrsta socijalizacije da se druže sa ljudima iz zajednice, to mi je u potpunosti nejasno - kazao je direktor Suljagić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.