AUTOCESTE FBIH

Naredne sedmice nastavak izgradnje tunela Hranjen, spremno dodatnih 35 miliona KM

U narednoj sedmici JP Autoceste FBiH će raspisati tender

Razmotrit će se mogućnost preraspodjele sredstava u iznosu od 10 miliona KM. A. Bajramović

Piše: A. Bajramović

13.5.2022

U narednoj sedmici JP Autoceste FBiH će raspisati tender za nastavak izgradnje tunela Hranjen, za što je u ovom trenutku spremno dodatnih 35 miliona KM. Ova sredstva su osigurana u budžetu Vlade FBiH za ovu godinu, saopćeno je iz Autocesta FBiH.

Ova informacija je saopćena nakon sastanka direktora JP Autoceste FBiH Elmedina Volodera i direktorice Direkcije za ceste Ministarstva privrede BPK Goražde Sanele Avdibegović.

- Razmotrit će se mogućnost preraspodjele sredstava u iznosu od 10 miliona KM namijenjenih za izgradnju spojnih cesta tunela Hranjen na lokalnu mrežu saobraćajnica, za potrebe eksproprijacije i/ili izgradnje pristupnih cesta ispred i iza tunela Hranjen – navodi se u saopćenju.


Projektanti trebaju dostaviti troškove građenja brze ceste i eksproprijacije po lotovima: od magistralne ceste M5 do tunela Hranjen (Lot 1), tunel Hranjen (Lot 2), od tunela Hranjen do industrijske zone Pobjeda (Lot 3), te od industrijske zone Pobjeda do naselja Sopotnica u Goraždu (Lot 4).

Nakon što projektanti dostave podatke za projekat bit će organiziran novi sastanak predstavnika Vlade FBiH, Ministarstava prometa i komunikacija i finansija FBiH, JP Autocesta FBiH i BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.