ČLANICA GLAVNOG ODBORA SDS

Pandurević: Bećirović se u potpunosti ogolio i pokazao da je najobičniji populista

Kako voli da piše pisma, red bi bio da ovaj put napiše jedno pismo samom sebi s naslovom – Sramota Denise, poručila je

Pandurević: Bećirović se u potpunosti ogolio i pokazao da je najobičniji populista. AGENCIJE

S. S.

13.5.2022

Nečuveno je ponašanje delegata SNSD-a i HDZ-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH koji koriste perfidne opstrukcije kako ne bi bile smanjene cijene osnovnih životnih namirnica i goriva. Vrlo je čudno da im se ovaj put pridružio i Denis Bećirović iz SDP-a, partije koja je predlagač zakona kojim se ukidaju akcize, poručila je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS, o nedolasku tri delegata na sjednicu Komisije za finansije i budžet na kojim se trebalo raspravljati o ukidanju akciza na gorivo i smanjenju stopa PDV-a na osnovne životne namirnice.

Rezultat SNSD-SDA-HDZ koalicije

- Koliko SNSD brine o građanima pokazuju ovim opstrukcijama. A podsjetiću da je lično Milorad Dodik prije dva mjeseca obećao nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice. Od samog početka smo govorili da lažu i da nastoje opstruisati svaku mjeru za ublažavanje ekonomske krize, i to se sada pokazalo istinitim. Jasno je da njihovi delegati penzioneri sa mjesečnim primanjima preko 6.000 KM, ogrnuti otpremninama od 30.000 KM, i sa dobro zaposlenom djecom, ne vjeruju penzionerima koji žive od 300-400 KM niti porodicama koje preživljavaju sa 800 KM' - istakla je Pandurević.

Prema podacima Saveza samostalnih sindikata BiH, podsjeća ona, troškovi života u posljednju godinu porasli su za 410 KM, a plate za 74 KM.

- To je rezultat koalicije SNSD-SDA-HDZ koja svoje građane masovno preseljava u Njemačku i Austriju. Besramno se hvale rekordnim prihodima od indirektnih poreza koje uzimaju od osiromašenog naroda da bi novac dijelili svojim dvorskim firmama - kaže Pandurević.

Opet će biti kriv Aleksandar Vučić

Ona je prokomentarisala i nedolazak Denisa Bećirovića na sjednicu Komisije za finansije i budžet.

- U potpunosti se ogolio i pokazao da je najobičniji populista. Vjerovatno će mu opet biti krivi Aleksandar Vučić i Srbija. Kako voli da piše pisma, red bi bio da ovaj put napiše jedno pismo samom sebi s naslovom – Sramota Denise! Treba neko da mu kaže da danas više njegovih Tuzlaka radi na građevini u Srbiji nego što je on napisao pisama - poručila je Pandurević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.