OVO SAMO U BIH IMA

Pravosudna komisija Brčko Distrikta raspisala tender za nabavku šećera, kafe i napolitanke za saučešće

Ova informacija izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu s gradonačelnikom Esedom Kadrićem

Z. K.

Objavljeni tender

Foto: Agencije


Vlada Brčko Distrikta 09. maja 2022. raspisala je tender za javnu nabavku „potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti“ nekog od zaposlenih u Pravosudnoj komisiji, Osnovnom sudu, Pravobranilaštvu i Kancelariji za pravnu pomoć. Kako je navedeno vrši se nabavka šečera u kocki, kafe, soka, napolitanka…

Ova informacija izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu s gradonačelnikom Esedom Kadrićem.

- Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopće usudio raspisati javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantiramo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Distrikta - saopćeno je iz brčanske Vlade.

  • Kako je navedeno vrši se nabavka šečera u kocki, kafe, soka, napolitanka…

    Kako je navedeno vrši se nabavka šečera u kocki, kafe, soka, napolitanka…

    Foto: Agencije


Podsjećaju da se vlast u Brčkom, kao i u svim ostalim demokratskim društvima, dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i budžetom Distrikta.

Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčkom imaju svoj dio budžeta kojim raspolažu na način kako to zakon nalaže.

- Nažalost, neki su zloupotrijebili svoje ovlasti i posegnuli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regiji. Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji, koja je nositelj ovog tendera, očigledno nemaju nikakvu empatiju prema kolegama s kojima zajedno zarađuju za život. Uz to, njihova mjesečna primanja daleko su iznad prosjeka u Distriktu.

Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reagiraju i odmah ponište ovaj sramni tender, stoji u saopćenju.

Više o temi Brčko Distrikt

NA VRH

Podijeli članak na