SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Politička akademija SBB-a i međunarodni eksperti predstavili novi program 3E – ekologija, ekonomija i Evropa

Krajnji strateški cilj BiH u svakom slučaju je članstvo u NATO-u, kao i EU te se SBB snažno zalaže da se ovaj cilj što prije i ostvari, navodi se u saopćenju

Press centar SBB-a

14.5.2022

S političke akademije SBB-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S političke akademije SBB-a - Avaz

U Sarajevu se danas održava Drugi modul Političke akademije SBB-a pod nazivom "3E – ekologija, ekonomija, Evropa". Predavači su međunarodni eksperti, predstavnik "Canvasa" iz SAD Siniša Šikman, ekspert iz Slovenije Rudi Mersek te diplomata i ekonomista Draško Aćimović.

Oni su aktivistima SBB-a predstavili dio novog načina rada i političkog djelovanja u budućnosti, koji će na navedenim osnovama 3E, uz organizaciju koja će se bazirati na primjeni modernih tehnologija i konkretnih rješenja za građane BiH, povući cijeli niz promjena koje trebaju biti usaglašene sa zemljama Evrope, SAD i Velike Britanije, kao tradicionalnim prijateljima i partnerima BiH.

Direktor Političke akademije SBB-a Admir Čavka kazao je da je cilj edukacije članovima, simpatizerima I aktivistima SBB-a predstaviti nove okolnosti koje je u svijetu nametnula ruska agresija na Ukrajinu, a koje podrazumijevaju potpuno drugačiji pristup rješavanju problema građana, bez odlaganja i s konkretnim rješenjima.

- 3E određuje stratešku politiku SBB-a. Ekologija će biti ne samo osnova programa zaštite okoliša već se radi i na modelima uštede energetskih resursa da bi BiH mogla spremno ući u najteži energetski period u svojoj historiji. Ekonomija mora dati rješenja koja će BiH osloboditi tereta da je najsiromašnija zemlja u Evropi. I na kraju, Evropa je Bosna i Hercegovina i BiH je Evropa. Krajnji strateški cilj BiH u svakom slučaju je članstvo u NATO-u, kao i EU te se SBB snažno zalaže da se ovaj cilj što prije i ostvari – rekao je Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.