SAOPĆENJE

Mladi SDA prozvali ministra Štetu: Neka se oglasi povodom probijenih rokova na rekonstrukciji tramvajske pruge

To predstavlja značajan problem svim korisnicima gradskog saobraćaja, a najviše studentima i mladim ljudima kojima je javni prijevoz od esencijalnog značaja

E. T.

15.5.2022

Postavili transparente. Facebook

Asocijacija mladih SDA Sarajevo je danas svojim okupljanjem izrazila nezadovoljstvo povodom dinamike radova i probijanja rokova na rekonstrukciji tramvajske pruge na relaciji Ilidža-Remiza.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti: 

- Ova dinamika radova, te već probijeni rokovi impliciraju da će cijela rekonstrukcija trajati mnogo duže nego što je planirano.

To predstavlja značajan problem svim korisnicima gradskog saobraćaja, a najviše studentima i mladim ljudima kojima je javni prijevoz od esencijalnog značaja. Mladi nisu jedina kategorija kojima je zbog ovog neodgovornog odnosa pojedinaca iz vlasti svakodnevni život otežan, pogođeni su penzioneri, porodilje, građani sa zdravstvenim poteškoćama, ali i svi ostali kojima je svakodnevni gradski prijevoz neophodan.

Treba naglasiti da je ovogodišnja turistička sezona već počela, te da će ovim neodgovornim pristupom ispaštati i sami turisti, ali i cjelokupan turizam u Kantionu Sarajevu.

Sarajevu je zasigurno potreban bolji i moderniji javni gradski saobraćaj ali se ovakvim kapitalnim projektima treba pristupati ozbiljno i odgovorno. Način na koji se trenutna vlast odnosi prema ovako značajnom projektu je u najmanju ruku neozbiljan.

Pozivamo ministra Štetu da građanima obrazloži razloge probijanja obećanih rokova rekonstrukcije, te da javnost konačno dobije odgovor kada će javni gradski saobraćaj biti normaliziran - saopćili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.