BANJA LUKA

Održana manifestacija "Banj dan"

Svjesni smo činjenica da Grad Banjaluka ne može i nije u stanju, a nije ni nadležan da sam preuzme odgovornost kada je u pitanju rekonstrukcija ovog spomenika, kazal savjetnica Stanivukovića

U okviru "Banjalučkog proljeća" danas je u Banjaluci na Banj brdu održana manifestacija "Banj dan". Anadolija

E. T. / Anadolija

15.5.2022

U okviru "Banjalučkog proljeća" danas je u Banjaluci na Banj brdu održana manifestacija "Banj dan", tokom koje su građani mogli da ućivaju u zabavnom programu za sve generacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizovan je koncert dječijeg hora "Vrapčići", Gradskog tamburaškog orkestra, a nastupili su i Libertango i BL jazz voices.

Sve posjetioce "Banj bus" danas je vozio besplatno na najpopularnije banjalučko izletište.

"Banj dan" započeo je simboličnim performansom mladih glumaca iz Dis teatra, ispred Spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu, sa ciljem i željom da se svim prisutnim dodatno skrene pažnja na spomenik koji je oštećen i koji treba obnoviti u što skorijem vremenskom periodu. Spomenik je sakriven crnim platnima ispred kojih se nalazio transparent "Treba li nama ovaj spomenik?".

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, poručila je kako je želja bila da se danas dodatno skrene pažnja na očuvanje ovog spomenika. Prema njenim riječima u proteklih nekoliko mjeseci poslali su nekoliko apela za sastanke svim relevantnim institucijama kako bi se svi zajedno uključili u rješavanje ovog problema.

"Svjesni smo činjenica da Grad Banjaluka ne može i nije u stanju, a nije ni nadležan da sam preuzme odgovornost kada je u pitanju rekonstrukcija ovog spomenika. Ipak, želim da kažem da smo mi spremni da damo i više od onoga što je u našoj nadležnosti", rekla je Šukalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.