OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Mektić uputio izvinjenje Radončiću zbog klevetničkih navoda na Twitteru

Nakon izvinjenja na zapisnik advokatica Almina Pilav u ime Fahrudina Radončića u cijelosti povukla tužbu protiv Dragana Mektića

Mektić se izvinio lideru SBB-a. Avaz

B. C.

16.5.2022

Dragan Mektić bivši ministar sigurnosti BiH, uputio je izvinjenje Fahrudinu Radončiću na zapisnik pred Općinskim sudom u Sarajevo u predmetu broj 650P867783 20 P, zbog klevetničkih navoda koje je objavljivao o Fahrudinu Radončiću 12., 13.,15. i 16. jula 2020. godine na društvenoj mreži Twitter.

Mektić se u ovim objavama referirao na pamflete o predsjedniku Saveza za bolju budućnosti BiH (SBB BiH), a koji su objavljivani i dijeljeni u organizaciji vrha Stranke demokratske akcije (SDA).

U tim navodima Mektić je iznosio neistine i teške kvalifikacije o ličnosti i radu Fahrudina Radončića, kao političara i poslovnog čovjeka, a koje su bile predmetom tužbe za klevetu koju je podnijela advokatska kancelarija Almine Pilav.

Izvinjenje Dragana Mektića je upućeno pred postupajućom sutkinjom i ušlo je u Zapisnik. Nakon toga je advokatica Almina Pilav povukla tužbu protiv bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.