KATASTROFALNA ODLUKA

Borenović za "Avaz": Uskraćivanje finansijskih sredstava CIK-u je ozbiljno krivično djelo

Izbori su ustavna i zakonska obaveza da nakon svake četiri godine narod kažnjava ili nagrađuje izabrane predstavnike za njihov prethodni mandat, istakao je predsjednik PDP-a

Piše: H. J. I.

17.5.2022

Borenović: To je zaista jedna katastrofalna odluka Vijeća ministara. Arhiva

Na telefonskoj sjednici koja je održana danas, Vijeće ministara BiH nije odobrilo sredstava za održavanje općih izbora 2022. godine. 

Za odluku su bili SDA, DF i SNSD, a protiv ministri iz HDZ-a BiH. 

Ovu odluku je za portal "Avaza" prokomentirao Branislav Borenović, predsjednik PDP-a. 

- To je zaista jedna katastrofalna odluka Vijeća ministara i jedan katastrofalan odnos prema zakonskim obavezama koje Vijeće ministara treba da sprovede. Izbori su ustavna i zakonska obaveza da nakon svake četiri godine narod kažnjava ili nagrađuje izabrane predstavnike za njihov prethodni mandat. Ovim pokazuju ustvari jedan vrlo nekorektan, neljudski odnos prema nečemu što je na kraju osnovno demokratsko načelo u svim normalnim zemljama.


I ovo samo pokazuje da očigledno i SNSD, i HDZ i SDA da su se potpuno odrodili od naroda i da u tim svojim njima svojstvenim tučama i sukobima u suštini najmanje vode računa o tome šta u interesu običnog čovjeka koji na kraju krajeva treba da kaže ako su dobro radili dobit će podršku 2. oktobra, ako nisu bit će kažnjeni. Ovo je po meni i ozbiljno krivično djelo, nepostupanje po zakonskim pravilima i uskraćivanje finansijskih sredstava CIK-u da sprovede izbore - rekao je Borenović. 


Podsjećamo, za održavanje izbora, koji su raspisani za 2. oktobar, potrebno je 12,5 miliona KM, tačnije 12.528.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.