SAOPĆENJE

SBB: Razočarani smo odlukom Vijeća ministara BiH, izbori moraju biti održani, jer niko nema mandat građanima oduzimati pravo glasa

Kako ne bismo došli u poziciju da nema izbora, što našu državu vodi u jednu vrstu anarhije, od međunarodne zajednice, odnosno OHR-a očekujemo da se uključi u rješavanje nastalih problema

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. SBB

Press centar SBB-a

17.5.2022

Razočarani smo odlukom Vijeća ministara BiH, odnosno očekivanim stavom ministara iz HDZ-a da ne glasaju za odluku o izdvajanju novca za finansiranje općih izbora zakazanih za 2. oktobar ove godine. To znači da nema novca za izbore i u konačnici da izbora neće ni biti.

U svakom slučaju, to je za nas kao SBB apsolutno neprihvatljivo, smatramo da se izbori moraju održati, jer niko nema mandat građanima oduzimati demokratsko pravo glasa i biranja, bez obzira na sve političke prepreke i turbulencije.

Kako ne bismo došli u poziciju da nema izbora, što našu državu vodi u jednu vrstu anarhije, od međunarodne zajednice, odnosno OHR-a očekujemo da se uključi u rješavanje nastalih problema, navodi se u saopćenju SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.