VLASTITI INTERESI

Tineke Strik za "Avaz": Prijetnja HDZ-a i njihovih kolega iz Zagreba se materijalizirala danas

Očekujem da će OHR brzo djelovati i iskoristiti svoja bonska ovlaštenja kako bi osigurao da se izbori i dalje mogu održati u oktobru, istakla je Strik

H. J. I.

Strik: HDZ ne poštuje demokratiju

Foto: Avaz


Zastupnica u Evropskom parlamentu ispred Zelenih Tineke Strik, komentirala je za portal "Avaza" današnju sjednicu Vijeća ministara BiH na kojoj nisu usvojena sredstva za održavanje Općih izbora u oktobru ove godine. 

- Nakon neuspjelog pokušaja da preuzmu pregovore o reformi Izbornog zakona, prijetnja HDZ-a BiH i njihovih kolega iz Zagreba se materijalizirala danas, blokadom budžeta za izbore u Vijeću ministara. To pokazuje da HDZ ne poštuje demokratiju i služi samo vlastitim interesima, te da ne vjeruju u izbornu pobjedu na poštenim i slobodnim izborima. 

EU i međunarodna zajednica treba da žestoko reaguje na ovo. Očekujem da će OHR brzo djelovati i iskoristiti svoja bonska ovlaštenja kako bi osigurao da se izbori i dalje mogu održati u oktobru. Ako je potrebno, EU se mora uključiti i platiti oktobarske izbore, koji su od vitalnog značaja za budućnost demokratije u BiH - rekla je Strik. 

NA VRH

Podijeli članak na