SA SJEDNICE

RTRS objavio transkript sa današnje sjednice Predsjedništva BiH: Poslušajte raspravu Dodika i Džaferovića

Nije poznato da li je snimak montiran, ili je u cijelosti objavljen onako kako je tekla sjednica, odnosno da li je objavljen samo jedan dio sjednice

E. T. / RTRS

Sa današnje sjednice Predsjedništva BiH

Foto: Predsjedništvo BiH


U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva BiH. 

Portal RTRS je objavio audio transkript sa sjednice, kako su naveli. Nije poznato da li je snimak montiran, ili je u cijelosti objavljen onako kako je tekla sjednica, odnosno da li je objavljen samo jedan dio sjednice

Kakogod, Dodik je optužio Džaferovića za neusaglašeni istup na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, istakao je da je takva praksa pogubna i te da dovodi do kraha institucija u BiH.

Džaferović je rekao da BiH predstavlja ambasador u Vijeću sigurnostu UN-a i predsjedavajući Predsjedništva.

- Pročitajte prvu tačku Poslovnika da je osnovni zadatak predsjedavajućeg da predstavlja Predsjedništvo BiH - rekao je Džaferović. 

Dodik je rekao da Džaferović krši Poslovnik na koji se poziva.

- Vi ste promašili u svemu gospodine Džaferoviću. Ako se već bavite normama onda ste morali da pročitate stav 6 Poslovnika koji kaže da predsjedavajući zastupa usaglašene stavove Predsjedništva a šta ste vi zastupali... Јa moram da kažem da ste vi prekršili Poslovnik i da ste unilateralno djelovali i nemojte da podvaljujute - rekao je Dodik.

Objavljeni audio transkript sa sjednice, poslušajte na OVOM linku.

Više o temi Milorad Dodik

POMOĆ I U SANACIJI ŠTETA
Koje odluke je na sjednici usvojilo Predsjedništvo BiH
NA VRH

Podijeli članak na