NAJAVA METEOROLOGA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana

U Sarajevu prije podne, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mogućom slabom kišom

Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Arhiv

Piše: A. Č.

18.5.2022

Prema najavama meteorologa danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu prije podne, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mogućom slabom kišom. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Za sutra je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu do 28 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U subotu u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.


Biometeorološka prognoza

Uz stabilnije vremenske prilike, umjerene temperature i sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba vezanih uz njihove bolesti. 

U Bosni povremeno povećana naoblaka, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Mjestimične padavine, u prijepodnevnim satima, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.