REAKCIJE

Mijatović: HDZ blokirao održavanje izbora, pozivam entitetske premijere da posude novac CIK-u kao što smo imali slučaj 2007. godine

Bez puno filozofije i pompe hajmo svako neka radi svoj posao, a oni koji krše Ustav i zakone da odgovaraju, napisao je Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović. Avaz

Piše: A. Č.

18.5.2022

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović na Facebooku se osvrnuo na jučerašnju telefonsku sjednicu Vijeća ministara BiH na kojoj nije usvojena odluka o odobravanju sredstava za predstojeće opće izbore, a koji su raspisani za 2. oktobar.


Dragan Čović pokušava da blokira održavanje izbora

- Očekivano Dragan Čović pokušava da blokira održavanje izbora svjestan da će katastrofalno izgubiti od Željka Komšića. Sada je potpuno jasno da su svi u BiH za održavanje izbora u skladu sa zakonom, sem HDZ BiH. S obzirom da Čović vrši blokadu preko blokade usvajanja odluke za finansiranje izbora, postoji vrlo jednostavno rešenje.

Pozivam entitetske premijere Viškovića i Novalića da pozajme novac CIK BiH za održavanje izbora, kao što smo imali slučaj 2007. godine kada smo isto uradili za prijevremene izbore za predsjednika Republike Srpske. 

Bez puno filozofije i pompe

Također, pozivam Visokog predstavnika u BiH da sankcionira sve koji blokiraju održavanje izbora, a CIK BiH da podnese krivične prijave protiv istih.

- Bez puno filozofije i pompe hajmo svako neka radi svoj posao, a oni koji krše Ustav i zakone da odgovaraju. Idemo raditi, samo građanska BiH je izlaz iz ove ludačke košulje - napisao je na Facebooku Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.