ZVANIČNE INFORMACIJE

State Department za "Avaz": Ne razmatramo nove sankcije za političare u BiH

Od početka godine SAD su sankcionisale Milorada Dodika, Asima Sarajlića, Gordanu Tadić, Mirsada Kukića, Milana Tegeltiju i ATV

Piše: H. J. I.

18.5.2022

Oglasili se iz State Departmenta za "Avaz": U ovom trenutku nemamo šta da najavimo. Agencije

Nakon špekulacija pojedinih medija u našoj zemlji da će u narednom periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH, iz State Departmenta su za portal "Avaza" demantirali ove navode. 

U ovom trenutku nemamo šta da najavimo i ne razmatramo sankcije za političare u BiH - zvanično je odgovoreno na upit "Avaza". 

Kako su pojedini mediji pisali, na proširenoj američkoj listi sankcija koja je prema njihovim navodima trebala biti objavljena uskoro, trebalo je biti više osoba iz sva tri konstitutivna naroda. 

Podsjećamo, od početka godine SAD su sankcionisale člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, bivšeg predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asima Sarajlića (SDA), bivšu glavnu tužiteljicu i tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić,  bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Mirsada Kukića i ATV televiziju, zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.