UPUĆEN U BOLNICU KONJIC

Pripadnici GSS Prenj pronašli muškarca za kojim su tragali od jutros

Oko 15:30 sati su ga uspjeli locirati, ali zbog zahtjevnog terena, njegovog teškog psihofizičkog stanja, tek oko 18 sati su uspjeli doći do njega

GSS Prenj: Uspješna akcija. Arhiv

E. Ć.

18.5.2022

Pripadnici GSS Prenj od jutros su na terenu u potrazi za muškom osobom koja je, prema riječima svjedoka, svojevoljno napustila dom i krenula u nepoznatom pravcu.

Tek prije nekoliko minuta su uspjeli doći do njega, pružiti mu prvu pomoć i sada su u fazi povratka, a pronađenom muškarcu ce medicinska pomoć biti pružena i u Općoj bolnici Konjic.

Kako je za Radio Konjic izjavio načelnik GSS Prenj Almir Karkelja, jutros su zaprimili poziv da se muška osoba iz sela Polja udaljila u nepoznatom pravcu, te da je pretpostavka da se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu. Kuću je napustio bez adekvatne odjeće i obuće.

Dolaskom na teren ekipa se podijelila u dvije grupe, te je jedna grupa sa vodičem iz pomenutog sela pretraživala kanjon Ljute, a druga grupa se uputila prema Dindolu.

Oko 15:30 sati su ga uspjeli locirati, ali zbog zahtjevnog terena, njegovog teškog psihofizičkog stanja, tek oko 18 sati su uspjeli doći do njega, te mu pružiti prvu medicinsku pomoć.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.