NA METI PONOVO UZUNOVIĆ

Zbog nezakonite trgovine dionicama "Bosnalijeka" osumnjičene četiri osobe: Ko im je odavao službene informacije

Kako je portal "Avaza" jutros i objavio SIPA ponovo pretresa kuću direktora "Bosnalijeka" Nedima Uzunovića, a uhapšen je profosor s Univerziteta u Sarajevu Mehmed Jahić

Uzunović i Jahić. Avaz

Piše: M. Aš.

19.5.2022

Pripadnici SIPA-e jutros su sklopu akcije "AS" započeli s pretresima  poslovnih i stambenih objekata na području Sarajeva i Konjica, a zbog sumnje na krivična djela "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "Povlaštene informacije".

Kako su saopćili iz ove policijske agencije, pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu te pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajeva.

Kako je portal "Avaza" jutros i objavio SIPA ponovo pretresa kuću direktora "Bosnalijeka" Nedima Uzunovića, a uhapšen je profosor s Univerziteta u Sarajevu Mehmed Jahić.

Pretresi se obavljaju na 12 lokacija, a zbog nezakonite trgovine dionicama "Bosnalijeka" i korupcije su kako saznajemo osumjičene četiri osobe.

Pitanje je ko im je davao povlaštene informacije- Sve su osumnjičene osobe pod kontrolom SIPA-e. Ali za sada nisu svi uhapšeni. Kada je u pitanju Uzunović u toku je pretres njegove kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.