DRUGI PO REDU

FUP organizirao sastanak: Spriječiti mlade da dijele neprimjerene fotografije na društvenim mrežama

Svi učesnici sastanka su se obavezali da će u narednom periodu koliko bude trajala kampanja dati svoj doprinos

Sa održanog sastanka. FUP

A. O.

19.5.2022

Federalna uprava policije danas je organizirala drugi koordinacijski sastanak, a u vezi početka online kampanje prevencije, čiji je cilj spriječiti tinejdžere i mlade na samoproizvođenje i dijeljenje neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama.

Sastanku su osim predstavnika Federalne uprave policije prisustvovali i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, Policije Brčko distrikta BiH, Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Centra za sigurni internet MFS – EMMAUS.


Učesnici na sastanku. FUP

Svi učesnici sastanka su se obavezali da će u narednom periodu koliko bude trajala kampanja dati svoj doprinos u vezi sa promocijom, ali i planiranju i realizaciji efikasne saradnje relevenatnih institucija i organizacija na podizanju svijesti djece i mladih, roditelja, nastavnika, ostalih profesionalaca i građana Bosne i Hercegovine o nasilju u digitalnom okruženju.


Sa sastanka. FUP

Federalna uprava policije je jedna od članica PEN-MP Mreže policijskih eksperata za nestale osobe u okviru Amber Alert Europe fondacije, a kampanja je započela imajući u vidu svakodnevnu izloženost djece štetnim sadržajima na internetu gdje se susreću i sa različitim oblicima prijetnji i ugrožavanja.

U okviru kampanje, Federalna uprava policije, 23.05.2022. godine će organizirati panel diskusiju na temu prevencije širenja neprimjerenih fotografija djece i tinejdžera u digitalnom okruženju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.