VELEŽ OSVOJIO KUP BIH

Nije moglo proći bez vatrometa, sve gori u Mostaru: Pogledajte kako su navijači Veleža dočekali igrače

Trg Musala su okupirali svi oni kojima je Velež u srcu

M. Smajkić

Fudbaleri Veleža stigli su na trg Musala, gdje je upriličena velika fešta povodom osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, prvog trofeja "Rođenih" nakon 36 godina. 

Igrači su se priključili velikoj proslavi na koju su stigli sa trofejom Kupa. U Mostaru je zaista spektakularna atmosfera. Trg su okupirali svi oni kojima je Velež u srcu. Mostar je večeras sav u crvenom. 

Podsjetimo, izabranici trenera Feđe Dudića sinoć su nakon penala savladali Sarajevo sa 4:3. Ranije su se okupljenoj armi Veležovih navijača obratili Senad Husnić, predsjednik Uprave kluba, i Džemil Šoše, direktor Veleža.

- Da nam je neko rekao na ulasku u Premijer ligu da ćemo danas slaviti ovo rekli bismo da je to previše. Svim navijačima i svima redom koji pomažete ovu našu lijepu priču se zahvaljujem. Velež slavi stoti rođendan i upravo trofej je najbolji poklon. Ovo je Veležovo ljeto. Mostar u srcu, Velež do groba - poručio je Šoše.

- Svih ovih godina smo se borili kao jedno i zato ispred nas stoji trofej koji nismo osvojili 36 godina. Došao je na stogodišnjicu Veleža i došao je u nezavisnoj i samostalnoj državi Bosni i Hercegovini - istaknuo je Husnić.

Više o:

FK Velež Mostar
NA VRH

Podijeli članak na