ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić o Milanovićevom pismu Stoltenbergu: Blokiranje izbora bi dovelo do destabilizacije cijele zemlje

Obzirom da je euroatlantskim partnerima BiH u interesu stabilnost zapadnog Balkana, ovo će proći kao i Milanovićevo smiješno sukobljavanje sa Finskom i Švedskom, kazao je Komšić

Željko Komšić i Zoran Milanović. Agencije

E. Ć.

20.5.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na pismo koje je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poslao generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu.

- Milanovićevo pismo generalnom sekretaru NATO-a vjetar je u leđa naporima HDZ-a koji se čine u pogledu blokade izbora. Upravo bi blokiranje ili prolongiranje izbora u BiH dovelo do destabilizacije cijele zemlje ali i regije.

Kada se ima u vidu činjenica da HDZ BiH, čije interese zastupa, već godinama zagovara prorusku politiku, onda je stvar i više nego jasna. S obzirom da je euroatlanskim partnerima BiH u interesu stabilnost zapadnog Balkana, ne treba sumnjati da će Milanovićev pokušaj blokade izbora u BiH proći isto onako kao što je prošlo Milanovićevo smiješno sukobljavanje sa Finskom i Švedskom - naveo je Komšić.


Podsjetimo, Milanović je, između ostalog, u pismu upućenom Stoltenbergu pozvao na sprečavanje održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.