ISKAZALI NEZADOVOLJSTVO

Studenti u Sarajevu najavili nove proteste: Ne žele da njihovi zahtjevi budu zanemareni

Pozivamo studente, profesore i asistente, cijelu društvenu zajednicu koja osjeća odgovornost da zaštiti obrazovanje u Kantonu Sarajevo da se studentima pridruže u četvrtak 26.05., poručili su

Faruk Dević, predstavnik SPUS-a. AGENCIJE

Piše: A. O.

21.5.2022

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu jučer je u Policijsku stanicu Centar MUP-a Kantona Sarajevo predao prijavu za održavanje mirnih protesta povodom izglasavanja Nacrta Zakona o visokom obrazovanju.

Studenti protestom upozorenja žele skrenuti pažnju da neće dopustiti da njihova riječ i njihovi zahtjevi budu zanemareni. Ovi protesti su kulminacija nemarnog odnosa Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade i Vlade Kantona Sarajevo prema mladim ljudima koji svoju budućnost žele da grade u državi Bosni i Hercegovini.

Zakon koji će puniti Budžet Kantona preko leđa studenata, Univerzitet u Sarajevu dovesti u ravan sa privatnim fakultetima, Zakon koji ne nudi nijedno rješenje za postojeće probleme, Zakon koji se ne bavi korupcijom u obrazovanju, je Zakon koji se mora povući iz parlamentarne procedure.

- Pozivamo studente, profesore i asistente, cijelu društvenu zajednicu koja osjeća odgovornost da zaštiti obrazovanje u Kantonu Sarajevo da se studentima pridruže u četvrtak 26.05. u 11:30 sati do pet do dvanaest u parku ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo - kazali su iz SPUS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.