NEZUK – POTOČARI

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika „Marša mira 2022”

Kampovi će biti postavljeni u Nezuku, Liplju, Mravinjcima i Potočarima

S. Smajlović

Pripreme za „Marš mira 2022“ Nezuk –Potočari

Foto: Arhiv


Predstavnici Pododbora „Marš mira 2022“ Nezuk – Potočari, Oružanih snaga BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Federalne uprave policije, Policijske uprave Zvornik, Federalne uprave civilne zaštite, logističke podrđke, Opštine Srebrenica i Sapna te Crvenog križa Tuzlanskog kantona, obišli četiri lokacije gdje će biti kampovi za smješteni učesnici ovogodišnjeg „Marša mira“.

Amir Kulaglić, predsjednik Pododbora „Marša mira“ za „Avaz“, kaže da je ovo dio aktivnosti, kako bi na vrijeme izvršili sve neophodne pripreme za ovogodišnji pohod od Nezuka do Potočara, dodajući da će kampovi biti postavljeni u Nezuku, Liplju, Mravinjcima i Potočarima.

  • Pripreme za „Marš mira 2022“ Nezuk –Potočari

    Pripreme za „Marš mira 2022“ Nezuk –Potočari

    Foto: S. Smajlović


Kako kaže, radi se o jednoj velikoj organizaciji, koja uključuje veliki broj ljudi i institucija, a sve s dostojnim podsjećanjem na ono što se desilo u julu 1995. godine i genocid koji je počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.

- Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u izgradnju infrastrukture trase „Marš mira“ u dužini 110 kilometar, ovo godine izdvojit će oko 600.000 maraka, što je nastavak kontinuirane podrške navedenog ministarstva“ Maršu mira“ i organizaciji obilježavanja godišnjice genocida – naglasio je Kulaglić.

NA VRH

Podijeli članak na