SJEDNICA DOMA NARODA PSBIH

Izetbegović: Pozivam vas da se uozbiljite, Čović mu odgovorio: Ako neko pravi opstrukcije, to ste vi

Pravi se namjerna kriza koja će nas koštati odlazaka stotina mladih iz zemlje, rekao je Izetbegović

A. K.

Bakir Izetbegović i Dragan Čović

Foto: Screenshot


U toku je hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj se razmatra zahtjev pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Osiguranje novčanih sredstava za finansiranje Općih izbora koji će biti održani 2. oktobra ove godine.

Na sjednici je Bakir Izetbegović (SDA) govorio o odlascima mladih ljudi iz naše zemlje.

- I onda kažu da su Bošnjaci krivi jer se radi protiv zakona... Pravi se namjerna kriza koja će nas koštati odlazaka stotina mladih iz zemlje. Ovako ću vam reći - sve ovo što se radi u ovoj zemlji 24. godinu i kreira u koordinaciji dviju stranaka, vi ste izvršioci i bit ćete sukrivci za odlazak tih mladih. Sjetit ćete se ovoga kada vam zafale penzije i neće imati ko da zaradi penzije - poručio je Izetbegović.

Naveo je kako Bošnjaci nisu krivi za ovo stanje, te je poručio da je problem jer nisu prihvaćene izmjene Izbornog zakona.

- Mi smo krivi jer nismo prihvatili takav ultimatum. Pozivam vas da se uozbiljite, nemaju svi 5-6.000 KM plate, ima puno nezaposlenih, omogućite ljudima njihovo pravo - poručio je Izetbegović.

Odmah je stigla i reakcija Dragana Čovića (HDZ BiH) koji je poručio:

- Ako neko pravi opstrukcije, to ste vi. Na bezbroj primjera rada - od kantonalne do države. Zamolit ću vas da pokušamo, ako želimo riješiti, a ne koristiti govornicu za kampanju - dodao je.

NA VRH

Podijeli članak na