SUD U BIHAĆU

Hamdija Abdić Tigar oslobođen optužbe za ubistvo generala Šantića

Ovu informaciju potvrdio je za portal "Avaza" Abdićev advokat Alen Nakić. Kako nam je rekao, optužbe su odbijene u cijelosti

Hamdija Abdić. Arhiv

Piše: M. Aš.

23.5.2022

Kantonalni sud u Bihaću oslobodio je danas optužbi Hamdiju Abdića Tigra i petoricu optuženih za ubistvo Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) regije Bihać.

Ovu informaciju potvrdio je za portal "Avaza" Abdićev advokat Alen Nakić.

Kako nam je rekao, optužbe su odbijene u cijelosti.

Ovo je bio još jedan pokušaj da se heroji odbrane optuže, ali Sud je rekao svoje. Pobijedila je istina i pravda - rekao nam je kratko Nakić.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), kao saizvršioci ubistva generala Vlade Šantića, optuženi su i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Ružnić, Indijan Alibegović i Enver Keranović.

Oni su, kako se navodi, 8. na 9. mart 1995. godine iz prostorija HVO-a odveli Šantića u hotel “Sedra” u Cazinu, gdje je zadobio vidne povrede na glavi. Zatim je Šantić automobilom mercedes odvezen do prostorija u kojima je bila smještena Vojna policija 502. viteške brdske brigade.

Narednog dana je odveden van zgrade u nepoznatom pravcu, a usljed zadobijenih povreda podlegao je i njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni, stoji u optužnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.