O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI

Hamdija Abdić za "Avaz": Pala je montirana optužnica, a trebao im je kapitalac

Meni je evo problem što bi više voljeli ovi ovdje da sam ja osuđen, nego ovi u Hercegovini ili Zagrebu. Nažalost, naša posla - kaže Abdić

Hamdja Abdić: Neki bi voljeli da sam osuđen. Facebook

Piše: M. Aš.

23.5.2022

Kantonalni sud u Bihaću oslobodio je danas optužbi Hamdiju Abdića Tigra i petoricu optuženih za ubistvo Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) regije Bihać.


Zna se ko je to radio

Radi se o prvostepenoj presudi, a optužnica je podignuta 15.maja 2018.godine.

 - Sve što sam sam govorio od početka, pokazalo se danas kroz presudu. Ja sam odmah tvrdio da je Tužilaštvu trebao neki kapitalac i onda su ubacili mene. Zna se ko je to radio. Sjela je grupa ljudi i sve ovo smislila. To je ovaj tadašnji ministar u Vladi Šefik Smlatić i tadašnji direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač. Njima je trebao kapitalac i u startu su išli na mene - kaže Abdić.


Ovo je i pobjeda Armije RBiH

Oni su, tvrdi, misleći da je "on taj", iako nisu imali ni dokaze, podigli optužnicu.

 - Danas je evo pala cijela ta optužnica, totalni promašaj. Tužiocu su obećali da će biti glavni tužilac ovdje, a onda je evo sada otišao, postao je advokat. Za mene nije bilo nijedne riječi nit dokaza. Sve su iz glave pisali, mijenjali sudiju. Ovo je i pobjeda Armije RBiH. Ja sam komandovao brigadom iz koje nema nijedan vojnik da je procesuiran i da je osumnjičen. Ali, evo Sud je rekao svoje. Meni je evo problem što bi više voljeli ovi ovdje da sam ja osuđen, nego ovi u Hercegovini ili Zagrebu. Nažalost, naša posla - kaže Abdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.