SASTANCI

Adžić i Jukić: U interesu Crne Gore i BiH je da policijske službe intenzivno sarađuju

Crna Gora sa BiH ostvaruje dobru saradnju u okviru regionalnih inicijativa

Sa sastanka: Odlična bilateralna saradnja. MUP CG

A. Č. / Vijesti.me

24.5.2022

U interesu Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) je da policijske službe dvije države intenzivno sarađuju u cilju očuvanja sigurnosti i stabilnosti u regionu.

To je poručeno tokom razgovora crnogorskog ministra unutrašnjih poslova, Filipa Adžića i ambasadora BiH u Crnoj Gori Branimira Jukića.

Iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su kazali da je Adžić pokazao otvorenost da se saradnja i dalje proširuje, naglasivši da osim odlične bilateralne saradnje, Crna Gora sa BiH ostvaruje dobru saradnju u okviru regionalnih inicijativa.

- Adžić je dodao da je to posebno značajno i za evropsku perspektivu naših država, s obzirom na to da je region Zapadnog Balkana i saradnja koja se ostvaruje među državama u fokusu i Evropske komisije i zemalja članica - navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje, Jukić je istakao dobru saradnju u dijelu upravljanja migracijama, naročito u svijetlu pojačanog priliva migranata koji tranzitira preko teritorija dvije države.

Iz MUP-a su naveli da su sagovornici su izrazili volju za iznalaženjem rješenja kada je u pitanju povećan broj putnika na zajedničkim prelazima tokom turističke sezone.

- Apostrofirani su uspješni rezultati dvije države u borbi protiv zajedničkih sigurnosnih izazova, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala. Sagovornici su podvukli da je u interesu obje države da policijske službe intenzivno sarađuju u cilju očuvanja bezbjednosti i stabilnosti u regionu - rekli su iz MUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.