SARAJEVO

Davor Dragičević ispred OHR-a: Damir Arnaut i Zukan Helez su me zloupotrijebili, sa mnom su druge stvari dogovarali

Ovo je još jedan vid zloupotrebe tragedije i ubistva mog djeteta u političke svrhe, rekao je Dragičević

Davor Dragičević ispred OHR-a. A. Kukić

Piše: A. Kukić

25.5.2022

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, danas je ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kako bi izrazio protest zbog činjenice da nije utvrđen termin sastanka Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) i advokata Ifeta Ferageta.

Umjesto toga, Davoru Dragičeviću i Ifetu Feragetu je ponuđeno da ih zastupaju članovi Privremene istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH i to Damir Arnaut, Zukan Helez i Mirjana Marinković-Lepić, što su Dragičević i Feraget odbili.

- Razlog mog današnjeg dolaska je čista zloupotreba od strane Damira Arnauta i Zukana Heleza, jer su sa mnom ispred šatora neke druge stvari dogovorene. Prije svega, nisu oni dogovarali sastanak sa Kristijanom Šmitom, nego ja i "Pravda za Davida" i to da se organizuje sa advokatom Ifetom Feragetom. Ovo je još jedan vid zloupotrebe tragedije i ubistva mog djeteta u političke svrhe, nažalost koji sad koriste Damir Arnaut Zukan Helez i Mirjana. Oni su članovi parlamentarne istražne komisije - rekao je Dragičević.

Davor Dragičević. A. Kukić

Dodao je da su jučer zvali njegovog advokata Ferageta.

- Damir Arnaut je rekao Ifetu, to je tako jadno, "Imaš li šta da poručiš Šmitu preko mene". Feraget je za njih moralna, pravna i svakakva veličina. Ovdje sam da poručim Kristijanu Šmitu i OHR-u da im ne vjerujem, kao ni Tužilaštvu BiH - rekao je Dragičević i dodao da će u nedjelju napusti šator koji je postavio kod Tužilaštva BiH još krajem marta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.