MARIN RADIŠIĆ

Načelnik Čitluka: Uskoro će početi procedura promjene naziva općine u Brotnjo

Ta inicijativa pojavljivala se više puta od devedesetih godina prošlog stoljeća pa do danas, ali dosad nije realizirana

Načelnik Čitluka: Uskoro će početi procedura promjene naziva općine u Brotnjo. VEČERNJI.BA

S. S. / Večernji.ba

25.5.2022

Investitori iskazuju zanimanje za gradnju novih pogona, broj zaposlenih raste, vraćaju se hodočasnici, a Općina Čitluk danas proslavlja svoj dan i 716. godišnjicu pisanog spomena imena Brotnjo, piše Večernji list.

- Ta inicijativa pojavljivala se više puta od devedesetih godina prošlog stoljeća pa do danas, ali dosad nije realizirana. Utvrdili smo proceduru koju je potrebno uraditi i vjerujem kako ćemo uskoro u to i krenuti - rekao je načelnik Čitluka Marin Radišić za Večernji.ba.

Razgovarao je načelnik Čitluka i o drugim tema, kao što je neradna nedjelja.

- O tom pitanju ranije je bilo dosta rasprava. S jedne strane, poželjno je da radnici imaju slobodnu nedjelju, a s druge, posebno u jednom dijelu godine, ovdje boravi veliki broj hodočasnika i turista. Odluka o radnom vremenu trgovačkih i obrtničkih radnji, kao i ugostiteljskih objekata u općini Čitluk više puta je mijenjana, posljednji put 2018. Njome je reguliran rad trgovačkih i obrtničkih radnji koji se nedjeljom razlikuje od drugih dana u sedmici, a za Međugorje i Bijakoviće urađeni su dodatni izuzeci. U posljednje vrijeme nije bilo inicijativa za uvođenje neradne nedjelje - kazao je Radišić-

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.