POTVRDILI IZ PU

Dojave o bombama i u Istočnom Sarajevu: Jedan vrtić i dvije škole bili mete

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnih djela "Lažno prijavljivanje krivičnog djela"

Dojave o bombama i u Istočnom Sarajevu: Jedan vrtić i dvije škole bili mete. ILUSTRACIJA

S. S. / N1

26.5.2022

Policijskoj upravi Istočno Sarajevo prijavljeno je da su u jednom vrtiću u Istočnoj Ilidži i u dvije osnovne škole na području grada Istočno Sarajevo postavljene eksplozivne naprave.

Sve se odvijalo u vrijeme dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u školama širom Kantona Sarajevo, zgradama Vlade KS i Općinskog suda.

- Da, dobili smo dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u jednom vrtiću i dvije osnovne škole u toku jučerašnjeg dana. Ništa nije pronađeno i upozorenja su stigla putem maila - kaže Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Policijski službenici odmah su preduzeli sve neophodne mjere i radnje, te izvršili protivdiverzione preglede, i tom prilikom eksplozivne naprave nisu pronađene, saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnih djela "Lažno prijavljivanje krivičnog djela".

Da li ovaj cyber napad ima veze sa onim u Kantonu Sarajevu još nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.