ISPIT ZA PRAVOSUĐE

Ifet Feraget nakon sastanka s Kajganićem: Tužilaštvo BiH pokreće istrage za ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića

Istraga se otvara kad postoji osnov sumnje, nema više saobraćajnih nesreća, nema utapanja, ovdje se radi o nasilnom oduzimanju dva mlada života, rekao je Feraget

Ifet Feraget: Istraga se otvara kad postoji osnov sumnje. Avaz

Piše: A. K.

26.5.2022

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, pokrenut će istrage za ubistva Dženana Memić i Davida Dragičevića, epilog je to sastanka Ifeta Ferageta, advokata te Muriza Memića i Davora Dragičevića sa v. d. glavnim tužiocem Državnog tužilaštva Milankom Kajganićem. 

- Idemo ka ubicama Dženana i Davida, rekao sam da su Dženan i David ubijeni. Ovih šest godina nije potrošeno uzalud. Pravda je dostižna. Ova dva slučaja su test, danas smo dobili garanciju da su predmeti "Dragičević" i "Memić" prioritet. Ozbiljni timovi provode temeljitu istragu. Osnovni zahtjev je da se paralelno za istragu za ubistva, teče i straga za zloupotreebe.

Pitanje sigurnosti, bit će poduzete mjere, bit će dat apel, mislim da je vrijeme, da polako dignemo glavu. Mi smo je digli prije šest godina, vrijeme je da dignemo glave i da pokažemo da je ovo država da svim imamo jednaka prava. Danas smo dobili potpune garancije za ono što smo zahtijevali, Davor nije uzalud proveo dva mjeseca ispred Tužilaštva BiH.

Istraga se otvara kad postoji osnov sumnje, nema više saobraćajnih nesreća, nema utapanja, ovdje se radi o nasilnom oduzimanju dva mlada života - rekao je Ifet Feraget.

Podsjetimo, "Avaz" je u martu objavio informaciju da Tužilaštvo BiH uskoro donosi zvaničnu naredbu o provođenju istrage za krivično djelo ubistvo u slučaju Dženana Memića. 

Naslovnica "Dnevnog avaza" iz 28. marta ove godine. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.