MINISTAR FINANSIJA

Bevanda tvrdi: Netačne informacije da sam blokirao donošenje odluke o finansiranju općih izbora

Na današnjim sjednicama odbora, koji su stalna tijela Vijeća ministara i u čijem radu sudjelujem, kao ni na samoj sjednici Vijeća ministara nije bilo ni riječi o finansiranju izbora niti je takva odluka bila tema rasprave - naveo je Bevanda

Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda. Arhiv

N. Aj.

26.5.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda oglasio se nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

- Tokom trajanja današnje sjednice Vijeća ministara BiH u medijima se pojavila informacija da sam blokirao donošenje odluke o finansiranju općih izbora. Od same činjenice da se vijest pojavila dok je sjednica još trajala važnije je što je u javnosti objavljena netsčna, neprovjerena i zlonamjerna informacija.

Naime, na današnjim sjednicama odbora, koji su stalna tijela Vijeća ministara i u čijem radu sudjelujem, kao ni na samoj sjednici Vijeća ministara nije bilo ni riječi o finansiranju izbora niti je takva odluka bila tema rasprave - naveo je Bevanda.

Dodao je da je "tempirano objavljivanje informacija koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije slučajnost, ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Vijeće ministara BiH kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad".

Zbog svega toga izražavam posebno zadovoljstvo što je danas jednoglasno usvojen Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2022—2024. godinu čime je ispunjen zakonski preduvjet da Vijeću ministara vrlo brzo iz Ministarstva finansija i trezora BiH dostavimo Proračun institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu kako bi započela procedura njegova usvajanja. Ministarstvo finansija i trezora i ja osobno nastavljamo raditi sukladno Ustavu i zakonu u vjeri da samo tim putem možemo doprinijeti boljitku u BiH i neometanom funkcioniranju svih institucija - izjavio je Bevanda.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.