VOJNA SARADNJA

Potpisan Protokol o provođenju ispita iz turskog jezika za pripadnike Oružanih snaga BiH

Prema potpisanom Protokolu, ispiti znanja tuskog jezika provodit će se sukladno standardima

Sa potpisivanja Protokola. MO BIH

A. O.

27.5.2022

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i turski Institut „Yunus Emre“ u Sarajevu, danas su potpisali Protokol o provođenju ispita iz turskog jezika za pripadnike Oružanih snaga BiH.

Protokol je u ime MO BiH potpisao pomoćnik ministra obrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović, a koordinator Instituta „Yunus Emre“ Mehmet Akif Jaman (Yaman) potpisao je u ime Instituta. Činu potpisivanja nazočio je i vojni izaslanik Republike Turske u BiH brigadir Mustafa Sitki Tatar, kao i ostali predstavnici MO i OS BiH i Ambasade Republike Turske u BiH.

Kao i ostale jezike nekoliko partnerskih zemalja, pripadnici OS BiH turski jezik uče u Središtu za učenje stranih jezika Središta za profesionalni razvoj Zapovjedništva obuke i doktrine OS BiH. Prema potpisanom Protokolu, ispiti znanja tuskog jezika provodit će se sukladno standardima STANAG-6001 na Institutu „Yunus Emre“ u Sarajevu.

Pomoćnik ministra Muratović i turski vojni izaslanik brigadir Tartar ovom su prigodom izrazili uvjerenje da će ovo pomoći daljoj vojnoj suradnji BiH i Turske, na dobrobit obje zemlje i njezinih naroda.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.