TUZLA

Svečanom akademijom ispraćena 346. generacija maturanata Behram-begove medrese

Događaj je upriličen u koncertnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, uz prisustvo roditelja, rodbine, gostiju i prijatelja

Piše: A. Bešić

27.5.2022

Učenici Behram-begove medrese izveli prigodnu akademiju povodom završetka školovanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Učenici Behram-begove medrese večeras su izveli prigodnu akademiju povodom završetka školovanja 346. generacije. Događaj je upriličen u koncertnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, uz prisustvo roditelja, rodbine, gostiju i prijatelja Behram-begove medrese.

Maturanti su u utorak prodefilovali ulicama Tuzle, a ovim tradicionalnim činom i formalno su iza sebe ostavili period srednjoškolskog obrazovanja. Pohod je počeo ispred zgrade njihove srednjoškolske ustanove u kojoj su proveli protekle godine.

Nakon toga, maturanti su se u svečanim haljinama, odnosno odijelima i sa cvijećem u ruci, zaputili prema portalu stare medrese na Skveru te Kapiji na Trgu prekinute mladosti do Džindić džamije.

Tokom šetnje, učenici su zastali na Trgu prekinute mladosti, gdje su položili cvijeće, proučili fatihu i odali počast poginulima u masakru 25. maja 1995. godine.

Ova generacija broji 120 učenika, odnosno 60 učenika i isto toliko učenica, među kojima su Muhamed Čirak i Zulejha Omerbašić kao završnici hifza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.