"DANI SREBRENICE 2022"

Bijeljinci ustrijelili najviše glinenih golubova, a Bratunčani skuhali najukusniji gulaš

Takmičili su se lovci iz Bratunca, Bajine Bašte iz Srbije, Srebrenice, Milića i po dvije ekipe iz Bijeljine

Piše: S. Smajlović

28.5.2022

Sa današnjeg takmičenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Programom 15. privredno-kulturne i sportske manifestacije "Dani Srebrenice 2022", danas je pored Lovačkog doma "Vitez" kod Srebrenice održano regionalno takmičenje lovaca u gađanju glinenih golubova i spravljanju lovačkog gulaša.

Takmičili su se lovci iz Bratunca, Bajine Bašte iz Srbije, Srebrenice, Milića i po dvije ekipe iz Bijeljine. Dok su jedni pod strogom sudijskom kontrolom gađali glinene golubove, drugi su se pored Lovačkog doma takmičili ko će napraviti najbolji lovački gulaš.



Najmlađi takmičar ima 13 godina

U gađanju glinenih pokretnih meta prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog društva "Crnjelovo" iz Bijeljine, s 31 poenom a drugo mjesto pripalo je Lovačkom društvu "Semberija", također iz Bijeljine sa 25 poena, dok je trećeplasirana ekipa "LD Soko" iz Bajine Bašte sa 22 poena.

U pojedinačnom takmičenju sa 13 pogođenih glinenih golubova, prvo mjesto osvojio je Mladen Milošević iz "LD Crnjelovo".

Najmlađi takmičar u gađanju glinenih golubova bio je trinaestogodišnji Emir Paravlić iz Janje, član LD "Semberija" iz Bijeljine, koji je osvojio 10 poena.


Pobjednicima dodijeljeni pehari

Jedina žena, učesnik ovog takmičenja bila je Nasiha Đozić, članica Lovačkog društva "Javor" iz Srebrenice, koja je u tridesetogodišnjem lovačkom stažu, prvi put učestvovala na takmičenju u gađanju glinenih golubova.

Lovci LD "Čauš" iz Bratunaca zauzeli su prvo mjestu u spravljanju gulaša, drugo je pripalo ekipi "Javor" iz Srebrenice, a treće njihovim kolegama iz Bajine Bašte.

Nakon takmičenja upriličeno je druženje lovaca, a organizator takmičenja je Turistička organizacija i Lovačko društvo "Javor" iz Srebrenice. Pobjednicima su dodijeljeni pehari i prigodni lovački pokloni. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.