POMOĆ

Općina Novo Sarajevo izdvojila 20.000 KM za sanaciju Odsjeka za patologiju Opće bolnice

Kompletna građevinska sanacija Operacionog bloka Opće bolnice projekat je visoke vrijednosti i kandidovan je za finansiranje na drugim nivoima vlasti

Općina Novo Sarajevo prepoznala je hitnost molbe Opće bolnice. Avaz

Piše: E. T.

29.5.2022

Načelnik općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", potpisat će sutra Ugovor o realizaciji namjenskih sredstava koje će općina Novo Sarajevo dodijeliti Općoj bolnici za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom.

Kompletna građevinska sanacija Operacionog bloka Opće bolnice projekat je visoke vrijednosti i kandidovan je za finansiranje na drugim nivoima vlasti.

Prethodno je neophodno prioritetno uraditi projektnu dokumentaciju sanacije Odsjeka za patologiju sa prosekturom, za čiju izradu trenutno nisu planirana sredstva u finansijskom planu Opće bolnice.

Općina Novo Sarajevo prepoznala je hitnost molbe Opće bolnice, te cijeneći opći društveni interes i zaštitu zdravlja građana, odlučila je dodijeliti namjenska sredstva u iznosu od 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.