UDRUŽENJE POMOZI.BA

Ima 12 godina, a nikada nije zaigrao lopte zbog deformacije stopala: Sanjinu treba pomoć dobrih ljudi

On je učenik petog razreda i često izostaje sa nastave zbog bolova koje ima nakon dugotrajnog hodanja

Sanjin Neslanović. Pomozi.ba

N. Aj.

1.6.2022

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Sanjina Neslanovića iz Busovače, 12-godišnjeg dječaka koji nije nikada zaigrao lopte zbog deformacije stopala. 

- Dugotrajno hodanje stvara mu bol. Pozivom na broj 17040 donirate 2 KM za njegov odlazak na operaciju u Tursku. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Sanjin ima urođenu deformaciju oba stopala i luksaciju lijevog kuka. Prohodao je tek sa dvije godine, a do tada je imao više od 200 gipsanja. Urađena mu je operacija popuštanja Ahilovih tetiva, nosio je i tegove za kukove, ali bezuspješno.

On je učenik petog razreda i često izostaje sa nastave zbog bolova koje ima nakon dugotrajnog hodanja. Jedina želja mu je da može normalno hodati i igrati lopte sa drugovima. Za njegovu operaciju stopala potrebno je 9.500 eura, a nakon ove operacije Sanjinu će biti potrebna i operacija lijevog kuka, za što će biti potrebna dodatna finansijska sredstva.

Ovaj dragi i uprkos svemu nasmijani dječak je miljenik nastavnika i porodice, a njegova peteročlana porodica nije u stanju prikupiti novac za operaciju. Njegove dvije starije sestre jedva čekaju da njihov Sanjin napokon ima normalno i bezbrižno djetinjstvo - navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Sanjinu osim poziva na broj 17040 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa koji su navedeni na stranici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.