TRAŽIO SVINJSKI BUREK

Komšija Miroslav Lukić napao goste u aščinici braće Merdžić u Bratuncu: Ne vrijeđa on samo Bošnjake, već i svoje komšije Srbe

Vlasnik aščinice Beriz Merdžić rekao je za portal "Avaza" da je odmah sve prijavio policiji

Aščinica Korzo u Bratuncu. Facebook

H. J. I.

1.6.2022

Nakon što je portal "Avaza" jučer objavio da je u Bratuncu jedan muškarac napao goste u aščinici "Korzo", a ženi s hidžabom govorio "da skine maramu i tražio od nje burek sa svinjetinom", saznajemo da je riječ o Miroslavu Lukiću. 

Vlasnik aščinice Beriz Merdžić rekao je za portal "Avaza" da je odmah sve prijavio policiji. 


Beriz Merdžić: Pozvali policiju. Avaz

- Ovdje radim 18 godina. To je familijarni posao. Ovaj slučaj koji se desio se ne odnosi na čestite ljude i građane koji su naši česti gosti. Gospodin koji je bio pored našeg lokala je odrvraćao goste i govorio im je da radimo tek od 10 sati. Sklonio je pepeljare i rekao im da mi ne radimo. U momentu smo odlučili da pozovemo policiju. Prilikom izlaska u baštu poslužili smo jednu pokrivenu gospođu i on je rekao kako treba da skine maramu. Njen suprug je reagovao. Onda je od nas tražio četiri "svinjska bureka" znajući da mi s tim ne radimo - kaže Merdžić.


Sa cijelim slučajem je upoznato i Tužilaštvo. Ovo je za portal "Avaza" potvrdio brat Beriza, Eniz Merdžić.

- Tužilaštvo je upoznato sa slučajem. Uputili smo krivičnu prijavu protiv njega i da mu se lokal zatvori iz kojeg se čuju pjesme, vrijeđanje. Ne vrijeđa on samo Bošnjake, već i svoje komšije Srbe. On je pijanica i narkoman. Nadamo se da neće više - rekao je Eniz.

Miroslav Lukić inače je vlasnik objekta do aščinice "Korzo". Ovo nije prvi put da pravi probleme. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.