PROGNOZA VREMENA

Ujutro magla i niska naoblaka, poslijepodne mogući lokalni pljuskovi

Najviša dnevna temperatura na jugu zemlje do 33 stepena

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Avaz

H. J. I.

2.6.2022

Danas nas u Bosni dio prijepodneva očekuje magla i niska naoblaka po kotlinama i uz riječne tokove, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 stepeni, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva je moguća magla i niska naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

Sutra i prekosutra pretežno oblačno vrijeme

Sutra nas u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima sa ponekim lokalnim pljuskom. 

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 30 stepen, na jugu do 35 stepeni. 

U subotu nas u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. 

Biometeorološka prognoza: Moguće glavobolje

Biometeorološka prognoza je povoljna. U jutarnjim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i porastom temperatura, te povremeno izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene tegobe u vidu glavobolje, manjka koncentracije, proljetnog umora. 

Popodnevni pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode. U Hercegovini uz ljepšu opštu sliku, sunčanije i stabilnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.